21.11.2013

Teemakuukausista tietoa luovan alan yrityksille

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanke on syksyn aikana aloittanut luovan alan yrittäjille suunnatut teemakuukaudet. Yrittäjille tarjotaan kuukausittain vaihtuvalla teemalla tietoa, työpajoja, koulutusta ja sparrausta. Syksyn aikana on jo käsitelty aineettomia oikeuksia luovan alan yrityksissä sekä luovan työn tuotteistamista bisnekseksi. Seuraavaksi luvassa ovat luovan alan yrittäjän talous ja pakkausmuotoilu.

Marraskuun talousteemalla järjestetään yhteistyössä Luovien alojen yrityshautomon kanssa yrityskohtaista sparrausta aiheella ”Mitä luovan alan yrittäjän täytyy tietää yrityksensä taloudesta?” Koulutuksessa keskitytään käytännön taloudenhallintaan; kassavirtalaskelmien, taseen ja tuloslaskelman tulkitsemiseen, hinnoitteluun, prospekteihin ja tarjous- ja tilauskantaan. Tavoitteena on tarjota luovan alan yrittäjille käytännön työkaluja kannattavaan liiketoimintaan talousseurannan kautta.

Joulukuussa keskitytään pakkausmuotoiluun. Pakkausmuotoilun workshopissa käsitellään palkitun pakkausmuotoilijan, Lahden Muotoiluinstituutin pakkausmuotoilun ja grafiikan opettajan Noora Nylanderin johdattamana perusasiat pakkausmuotoilusta ja pakattavan esimerkkituotteen kautta pureudutaan tuotteen vaatimuksiin ja tarinaan, huomioidaan käyttäjälähtöisyys ja pakkauksen hyödynnettävyys osana tuotetta.

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanke jatkaa teemakuukausien järjestämistä myös vuoden 2014 keväällä.

 

LISÄTIETOJA:
Pia Lillberg, projektipäällikkö
WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Rovaniemen Kehitys Oy
Puh. +358 (0)400 922 741
pia.lillberg@rovaniemi.fi

www.facebook.com/rovaniemiwdc
www.wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.com