19.08.2013

Arktinen muotoilu ihastuttaa jälleen Habitaressa

Suomen suurimpana huonekalu-, sisustus- ja designmessuna tunnettu Habitare järjestetään Helsingin messukeskuksessa syyskuussa, 18.-22.9.2013. Pohjoisen yritysten Arktisen muotoilun yhteisosasto sai viime vuonna messuilla erittäin hyvän vastaanoton, joten Arktinen muotoilu suuntaa jälleen Habitareen. WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hankkeen kokoamassa Arktisen Muotoilun putiikissa nähdään tänä vuonna kahdeksan kiinnostavaa muotoiluyritystä: Akmeelikoru, Arkkitehtitoimisto N-A-M, Everyday Design, Lauri-tuotteet, Muotoiluhuone Tuokio, Paperivalo, Puusepänliike Pihlaja sekä Ságat.

Puu, hopea ja luu taipuvat pohjoisen muotoilijoiden käsissä arktista muotoilua henkiviksi tuotteiksi. Pohjoista huonekaluosaamista esittelevät Arkkitehtitoimisto N-A-M:in Sipi Hintsanen innovatiivista jatkomekanismia hyödyntävällä Elli –pöydällään ja rovaniemeläinen Puusepänliike Pihlaja massiivipuisilla tuotteillaan. Akmeelikoru ja Lauri-tuotteet muovaavat Lapin rikasta tarinaperinnettä ja pohjoisen luonnon materiaaleja arvokkaiksi lahja- ja käyttöesineiksi.

Tekstiilit ja paperi materiaaleina edustavat herkempää ja pehmeämpää pohjoisuutta. Seija Ranttilan saamelaiset juuret näkyvät hänen moderneissa Sàgat –tekstiileissään vahvana ja rikkaana kuvio- ja värimaailmana. Vesileimatekniikan ansiosta Paperivalon käsintehdystä paperista muotoilluista tuikuista, korteista ja valaisimista kuultaa pohjoisen valkoinen valo.

Värikkäät ja toimivat arjen esineet piristävät syksyä. Muotoiluhuone Tuokio luo nuoren suunnittelijan otteella iloisia ja selkeitä kuoseja esimerkiksi erilaisiin sisustus- ja painotuotteisiin. Everyday Designin selkeälinjaiset ja tyylikkäät käyttöesineet helpottavat ja ilostuttavat arjen rutiineja.

Esillä on myös Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan osaamista. Lapin yliopiston muotoilun opiskelija Juho Rohila tuo Habitareen esille yhdessä graafikko Eero Tähtisen kanssa suunnittelemansa tv- ja sohvapöytänä toimivan tammisen Planon.

 

Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston toteuttama WDC2012 Helsinki-Rovaniemi –hanke jatkaa pohjoisen muotoiluosaamisen esille tuomista ja muotoiluyritysten liiketoiminnan vahvistamista Habitare 2013 messuilla Arktisen muotoilun osastolla (2e40).
 

LISÄTIETOJA :
Pia Lillberg, projektipäällikkö
Rovaniemen Kehitys Oy
Puh. +358 (0)400 922 741
pia.lillberg@rovaniemi.fi
www.facebook.com/rovaniemiwdc
www.wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.com