16.08.2013

Arktiselle muotoilulle oma teemaosasto Forma-messuille

Raikas tuulahdus pohjoisesta tuo Forma Syksy´13 messuille valoa ja iloa arkeen. Forma lahja- ja kodinsisustusalan ammattilaismessuilla nähdään Arktisen Muotoilun teemaosasto – kahdeksan pohjoisen ja pohjoisesta inspiroituneen yrityksen näyttävä kokoonpano.

Elokuussa 23.–25.8.2013 järjestettävät Forma Messut on Suomen johtava lahjatavara- ja kodinsisustusalan ammattilaistapahtuma; kohtaamispaikka yrittäjille, jälleenmyyjille, sisäänostajille, valmistajille, lehdistölle ja muille ammattilaisille. Forma Messuilla saa kerralla laajan näkymän sesongin tarjontaan. Formaan tullaan katsastamaan lahjatavaroiden ja kodinsisustuksen uudet värit, trendit ja ideat maailmalta sekä kotimaisilta valmistajilta. Esillä on muun muassa laadukkaita, yksilöllisiä lahja- ja paperitavaroita, persoonallisia liikelahjoja ja kodinsisustuksen viimeisimpiä tuulia.

Arktisen Muotoilun teemaosasto löytyy Forman paraatipaikalta – Tapahtumatorilta! Tapahtumatori kokoaa aiempien vuosien tapaan yhteen messujen ohjelmaa, toimimalla tällä kertaa sijaintina paitsi Arktisen Muotoilun näyttelylle, myös tapahtumalavalle, messukahvilalle ja -toimistolle.

Arktisen Muotoilun teemaosastolla nähdään kahdeksan kiinnostavan muotoiluyrityksen kärkituotteita. Tunnuspiirteitä ovat luonnonmateriaalit, harkitut muodot, viimeistelty jälki ja vähäeleisyys. Tuotteitaan esittelevät Akmeelikoru, Arkkitehtitoimisto N-A-M, Everyday Design, Lauri-tuotteet, Maari, Muotoiluhuone Tuokio, Paperivalo ja Puusepänliike Pihlaja.

Rovaniemellä käsityönä valmistettavat Akmeelikorut saavat innoituksensa arktisesta luonnosta, sen vuodenaikojen mukaan vaihtuvista ilmiöistä ja Lapin rikkaasta tarinaperinteestä. Perinteiden kunnioitus ja käsillä tekemisen taito ovat perustana myös korkealaatuisille Lauri-tuotteille. Pohjoisen uusiutuvat luonnonmateriaalit muovautuvat käytännöllisiksi ja kauniiksi tuotteiksi, tuliais- ja lahjaesineiksi.

Arkkitehtitoimisto N-A-M Oy:n yrittäjä ja vastuullinen suunnittelija, arkkitehti Sipi Hintsanen, jalostaa unelmista kauniita, käytännöllisiä ja elinkaaritaloudellisia kokonaisuuksia. Esimerkkinä näistä Elli jatkettava ruokapöytä, joka hyödyntää innovatiivista jatkomekanismia. Pohjoista huonekaluosaamista esittelee myös Rovaniemeläinen Puusepänliike Pihlaja Oy. Tämän massiivipuisten huonekalujen ja puusepäntöiden valmistukseen keskittyneen yrityksen toimialaan kuuluvat niin yksilölliset huonekalut kuin julkikalusteetkin.

Everyday Design haluaa vaikuttaa positiivisesti ihmisten elämään luomalla käytännöllisiä tuotteita, jotka helpottavat arjen rutiineja. Toimivien käyttöesineiden suunnittelu ja materiaalit varmistavat niiden pitkäikäisyyden. Selkeälinjaiset ja tyylikkäät tuotteet kestävät, myös aikaa. Muotoiluhuone Tuokio tarjoaa nuoren naisen tuoreella otteella kuosisuunnittelua ja graafista suunnittelua. Sanni Takkinen luo iloisista ja värikkäistä kuoseistaan muun muassa erilaisia paino- ja sisustustuotteita arjen piristykseksi.

Paperivalon mallisto on valon ja varjon tanssia. Studiossaan paperitaiteilija Sirpa Kivilompolo valmistaa käsin paperia, josta muotoillaan muuan muassa näyttäviä tuikkuja, valaisimia ja onnittelukortteja. Vesileiman avulla aikaansaadut kuviot, tarinat ja viestit kuultavat kauniisti valossa. Esteettisiä elämyksiä arkeen tarjoaa myös Maarin Koivu-sarja. Suomalainen koivu on innoittanut tätä herkkää rakukeramiikkasarjaa, joka tuo tunnelmaa koteihin, palan luontoa arkeen ja juhlaan.
 

Arktisen muotoilun teemaosaston toteuttaa Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke, joka innostaa yrityksiä käyttämään muotoilupalveluja, kehittää yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä ja nostaa esille arktista muotoiluosaamista.

 

LISÄTIETOJA :
WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Pia Lillberg, projektipäällikkö
Rovaniemen Kehitys Oy
Puh. +358 (0)400 922 741
pia.lillberg@rovaniemi.fi
www.wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.com