29.01.2013

Pohjoisen yritykset esille muotoilufestivaaleille Islantiin

Lappilaisilla muotoilualojen yrittäjillä on mahdollisuus näkyä DesignMarch Reykjavík muotoilufestivaalilla, Islannin tärkeimmässä design-tapahtumassa, joka järjestetään kevään kynnyksellä 14.-17.3.2013. Näytteilleasettajien haku Design from Lapland näyttelyosastolle on käynnistynyt.

Viidettä kertaa järjestettävä DesignMarch on kasvanut kansainvälisesti kiinnostavaksi tapahtumaksi, joka kattaa kaikki muotoilualat muodista huonekalusuunnitteluun, arkkitehtuurista ruokamuotoiluun. Neljän päivän aikana sadat näyttelyt, avajaiset, työpajat ja muut tapahtumat peittävät Reykjavikin keskustan, levittyen satamasta aina kaupunkia ympäröiville laavakivikentille asti.

Lampunvarjostimia kalannahasta, tuoleja laavakivestä – islantilainen muotoilu on ennakkoluulotonta, innovatiivista sekä luonnon ja perinteiden innoittamaa. Siinä yhdistyvät nykypäivän vaatimukset, kansainvälisen tason osaaminen ja omaperäinen luova ajattelu. Kuvaus sopii myös lappilaiseen muotoiluun ja siksi se onkin luonteva osa Design- March -tapahtumaa.

WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke kuratoi Reykjavikiin lappilaista muotoiluosaamista esittelevän näyttelyosaston. Näyttelyssä esitellään lappilaista muotoilua tuotteina, valokuvina ja audiovisuaalisin keinoin. Tuotehaku Design from Lapland –näyttelyosastolle on käynnissä. Mukaan voi hakea maanantaihin 4.2.2013 mennessä.

 

Lisätietoja, ilmoittautumiset ja hintatiedot:

Mari Orjasniemi, tutkimusapulainen
WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke
Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta
+358(0)400 842 034
morjasni@ulapland.fi

http://wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.fi/