25.01.2013

Haku New Cut! - hankkeeseen käynnissä

Open Call, eli kaikille toimijoille yleinen kutsu, suomalaisten yritysten viennin tukemiseksi starttaavaan New Cut! -­‐hankkeeseen päättyy ensi maanantaina 28.1.2013. Uudenlainen vientihanke on suunniteltu erityisesti elokuva-­, TV-­, musiikki-­, muotoilu-­ ja muotialan yrityksille, mutta tarjoaa osallistumis-mahdollisuuksia myös muiden toimialojen yrityksille osoitteessa www.newcut.fi.


Yleisen kutsun päättymisen jälkeen vientihankkeesta kiinnostuneita yrityksiä kehotetaan olemaan yhteydessä suoraan hanketta vetäviin järjestöihin Favexiin (www.favex.fi), Music Finlandiin (www.musicfinland.fi) ja Design Forum Finlandiin (www.designforum.fi), jos yrityksellä on New Yorkiin tai Yhdysvaltoihin suuntautuvia tarpeita tai projekteja vuoden 2013 aikana.

New Cut! on suunnattu erityisesti sellaisten toimijoiden ja yritysten tukemiseen, jotka ovat panostamassa USA:n markkinoille. Hanke tarjoaa suomalaisille yrityksille, tuotannoille ja projekteille uudenlaisia mahdollisuuksia näkyä, kuulua ja verkostoitua USA:ssa.

– Eri alojen osaamista ja verkostoja uudella tavalla yhdistelemällä pyrimme tavoittamaan New Yorkin mielipidevaikuttajat sekä tukemaan suomalaisten yritysten vientiponnisteluja USA:n markkinoilla, tiivistää projektipäällikkö Atte Laurila hankkeen päätavoitteet.


Hanke rakentuu tapahtumien sarjaksi ja huipentuu kuluvan vuoden osalta New Cut! ­‐päätapahtumaan New Yorkissa ensi syksynä. Osallistuvilta toimijoilta ja yrityksiltä edellytetään valmiuksia osallistua tapahtumien suunnitteluun sekä omien ideoiden ja projektien kustannuksiin. Hankkeen päätapahtumat julkistetaan helmikuussa New Yorkissa kick‐off-­tapahtuman yhteydessä.

New Cut! -­‐hanke toteutetaan luovien alojen vientiorganisaatioiden, Favexin, Music Finlandin ja Design Forum Finlandin, yhteistyönä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun elokuva-­ja televisiotuotannon, musiikkituotannon sekä muotoilun vientijärjestöt toteuttavat mittavan yhteisen vientihankkeen.New Cut!:in taustavaikuttajiin lukeutuvat mm. Dome Karukoski, Paola Suhonen, Teemu Suviala, Minttu Vesala, Ville Tikka, Timo Kaukolampi, Jon Sundell, Jesse Fryckman ja noin kolmekymmentä muuta tekijää, joita yhdistävät vahva ammattitaito sekä kokemus Yhdysvalloista.

Lisätietoja ja hakuohjeet:
www.newcut.fi
Atte Laurila
Projektipäällikkö,
New Cut!
044 222 4444
atte.laurila@favex.fi