09.11.2012

Arktista muotoilua Berliinissä

Vaikuttaako arktisuus yritysten muotoiluun Napapiirillä? Arktisen muotoilun näyttelyssä Berliinissä Lapin yliopiston valokuvauksen opiskelijat tulkitsevat Napapiirillä, Rovaniemellä toimivien yritysten suhdetta arktiseen ja sen vaikutusta yritysten muotoiluun.

Näyttelyssä mukana olevat yritykset Lappset Group, BRP Finland, Metsähallitus, Flatlight Films, ProSanta, Annelin Yrtit & Karkit ja Arctic Snow Hotel saivat maailman pohjoisimman taiteiden tiedekunnan opiskelijan nimikkovalokuvaajakseen. Valokuvaajien tehtäväksi tuli kiteyttää yrityksen arktinen suhde yhteen valokuvateokseen. Valokuvateos on siten yhtä paljon yrityksen kuin kuvaajan suhde arktiseen, tarina, jonka osapuolia ovat molemmat.

Moni yritys Lapissa elää suoraan tai välillisesti luonnosta - niin tämänkin näyttelyn yritykset. Luonto vaikuttaa väistämättä yritysten tapaan käyttää muotoilua ja näytteleekin tärkeää osaa monessa teoksessa. Näyttelyssä pystyy myös osallistumaan vuoropuheluun arktisesta av-mediainstallaatioon kautta.

Näyttelyssä esiintyvien yritysten, Suomen Saksan Kulttuuri-instituutin ja WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hankkeen yhteistyönä toteuttama näyttely avautuu 29.11.2012 Suomen Saksan Kulttuuri-instituutissa Berliinissä ja on esillä joulutauon jälkeen aina 11.1.2013 asti. Näyttelyn tuottajana ja kuratoijana toimii Päivi Tahkokallio, Tahkokallio Design+.

Näyttely perustuu Arktinen muotoilu hankkeessa tuotettuun “Arctic Design. Opening the Discussion” julkaisuun, joka on luettavissa netissä: http://www.rovaniemenkehitys.fi/loader.aspx?id=8d581206-7af1-4269-bab2-5e5163bd8be5