16.10.2012

Arktista muotoilua Dutch Design viikolla

Maailman tunnetuimpiin muotoilualojen tapahtumiin kuuluvalla Dutch Design Weekillä Hollannin Eindhovenissa tullaan tänä vuonna näkemään myös Arktista Muotoilua. Design from Lapland –näyttelyssä on mukana kahdeksantoista pohjoisen muotoiluosaajan, sekä yritysten että opiskelijoiden tuotteita huonekaluista koruihin ja osaamista vaatesuunnittelusta lumirakentamiseen.
 

Näyttelyssä esiteltäville muotoilijoille on yhteistä luonnosta ja kulttuurista kumpuava inspiraatio sekä perinteitä kunnioittava mutta eteenpäin katsova tekniikan ja materiaalien käyttö. Esimerkiksi Kaisa Sirénin ja Eila Puhakan yhteistyönä syntyneissä Art on Sofa -tyynyissä modernin digipainotekniikan mahdollisuudet yhdistyvät silkinpehmeään poronnahkaan ja Lapin yliopiston opiskelijan Marjo Kujalan Huurre -lasinalusissa on käytetty uutta lasertekniikkaa lappilaisen teräksen kuviointiin Ida-Lotta Metsävainion kuosilla.
 

Dutch Design Week järjestetään nyt yhdettätoista kertaa. Viikon yli 300 tapahtumaa muotinäytöksistä seminaareihin houkuttelevat yli 180 000 kävijää ympäri maailman. Design from Lapland näyttelyn tuottaa WDC2012 Helsinki-Rovaniemi hanke, jonka tavoitteena on nostaa esiin arktista muotoiluosaamista parhaillaan vietettävän muotoiluvuoden kunniaksi. Design from Lapland näyttely on avoinna 20.-28.10.2012, Temporary Art Center TAC, Eindhoven