20.09.2012

Arktinen Muotoilu esittäytyi Habitaressa

Arktinen muotoilu loisti Suomen suurimmilla design- ja sisustusmessuilla. Arktista muotoilua ja materiaaleja ennakkoluulottomasti hyödyntävät yritykset esittäytyivät Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Habitare-messuilla.

Paljon huomiota herättäneen Arktisen muotoilun osaston toteutti WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke. Rovaniemi osallistuu World Design Capital Helsinki 2012 -vuoteen tuoden siihen arktisen muotoilun näkökulman. Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston toteuttaman hankkeen tavoitteena on tuoda esille pohjoista muotoiluosaamista ja vahvistaa pohjoisessa toimivien muotoiluyritysten liiketoimintaa. Osa tätä työtä oli Arktisen muotoilun osasto Habitaressa, joka oli tänä vuonna osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmaa.

Tapahtumassa esittäytyivät pohjoisesta ympäristöstä inspiraationsa ja materiaalinsa ammentavat arktista muotoilua hyödyntävät yritykset Aika Felt Works, Hornwork, JAUR, Kaisa Sirén, Paperivalo ja Saveija. Arktisen muotoilun putiikin tuotteita yhdisti arktisten materiaalien taidokas ja ennakkoluuloton käyttö.

Lisää tietoja ja kuvia messuilta WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hankkeen  blogista: http://wdc2012helsinki-rovaniemi.blogspot.fi/