01.06.2012

Vilpittömästi minun | Sincerely Mine | Hjartfólgið mér - näyttely Rovaniemen Muotoiluhuoneella

Rovaniemen Muotoiluhuoneella on 4. - 20.6.2012 esillä Vilpittömästi minun | Sincerely Mine | Hjartfólgið mér - näyttely.

Ryhmä opiskelijoita ja opettajia Balttian ja Pohjoismaista kokoontui maaliskuussa Islannissa työpajan merkeissä. Jokainen toi mukanaan yhden valokuvan omista kokoelmistaan. Nämä olivat valokuvia paikoista, joihin liittyi henkilökohtainen muisto. Ryhmä jakoi nämä muistot ja tarinat toistensa kanssa, ja kurotti menneisyyteen ymmärtääkseen nykypäivää.

Muistoista on kehittynyt teoksia, joissa työpajaan osallistujat pohtivat kulttuuria osana kestävää kehitystä. Tähän kestävän kehityksen osa-alueeseen kuuluvat kulttuuriperintö, arvot ja ne muistot, joita pidämme tärkeinä ja haluamme siirtää eteenpäin tuleville sukupolville. Ympäristö ja paikat ovat myös erottamaton osa kulttuuria, sillä ympäristö muuttuu ja me muutamme sitä jatkuvasti.

Vilpittömästi minun -näyttely on osa kansainvälistä Cultural Sustainability and Photography Workshop -projektia. Projekti toteutui Reykjavikissa Islannissa ja Rovaniemellä maalis-toukokuussa.

Näyttely on avoinna 4. - 20.6. ke ja to klo 12-17.