03.05.2012

Pinnan alla – valokuvanäyttelyn avajaiset Rovaniemen Muotoiluhuoneella 3.5.2012

Rovaniemen Muotoiluhuoneella vietetään Pinnan alla – valokuvanäyttelyn avajaisia torstaina 3.5.2012 klo 18–20. Tervetuloa!

Rovaniemen Muotoiluhuoneella 4.–22.5.2012 esillä oleva Pinnan alla – valokuvanäyttely esittelee Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan teollisen muotoilun ja audiovisuaalisen mediakulttuurin opiskelijoiden Heidi Vittaniemen, Eerika Isometsän ja Anniina Nissisen valokuvia. Rovaniemen Muotoiluhuone on avoinna keskiviikosta perjantaihin.

Kuvissa avautuu unenomainen maailma, jonka rajapinnalla vesi ja nainen kohtaavat. Muotokuvat kertovat pinnan alle salatusta syvemmästä tietoisuudesta: luovuttamisesta, lohduttomuudesta ja tukahdetuista tunteista, mutta samalla voimasta.

Näyttely on kannanotto nykypäivän naisen asemaan – hektiseen arkeen, vastuuseen ja velvollisuuksiin, joihin hukkuu helposti. Näyttely on moderni ja uudistettu versio Kalevalan Ainon kohtalosta, tosin tämän tarinan loppu voi olla onnellisempi. Sen, millaisen lopun tarina saa, jätämme katsojan päätettäväksi.