14.02.2012

Rovaniemen matkailuoppaat vievät designkävelyille

Rovaniemen uusin matkailutuote esitellään Rovaniemen Design Weekillä. Kolmena päivänä kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät testaamaan opastettuja designkävelyjä maksutta. Oppaana uutuusreiteillä toimii Marja Jalkanen Rovaniemen Matkailuoppaat ry:stä. Myös kartat omaehtoi-siin designkävelyihin julkaistaan lähiaikoina.

Uusilla designkävelykierroksilla teemana on "Kulttuuria, Taidetta ja Designia Rovaniemellä". Ensimmäinen maksu-ton kävelykierros starttaa Rovaniemen Muotoiluhuoneelta osoitteesta Ainonkatu 1 lauantaina 18. helmikuuta kello 12 alkaen. Seuraavan kerran puolentoista tunnin designkävelylle lähdetään keskiviikkona 22.2. kello 16. Lauantaina 25.2. klo 12 lähtöpaikkana on Arktikum ja se opastetaan englanniksi.

Osallistujat viedään Rovaniemen keskustassa kahta eri reittiä tutustumaan paikalliseen muotoiluun, arkkitehtuuriin, interiööreihin ja kulttuuriin vierailemalla putiikeissa, kahviloissa, muotoiluyrityksissä ja kulttuurikohteissa. Vierailu Lappia-talolle tutustuttaa Rovaniemi Design Weekin ajaksi Muotoilukeskukseksi muuttuvan rakennuksen antiin.

Reitit toteutuvat Rovaniemen Matkailuoppaat ry:n ja WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hankkeen yhteistyönä.

- Kierroksen aikana tutustutaan Rovaniemen arkkitehtuuriin ja interiööreihin. Osaa kohteista tarkastellaan kadulta käsin ja osassa käydään sisällä tutustumassa. Monelle oman kaupungin anti on itsestäänselvyys. Desigkävelyllä silmät avautuvat kotikaupungin kauneudelle uudella tavalla, sanoo opas Marja Jalkanen.

Yksi designkävelyiden tavoitteista on esitellä luovien alojen yrittäjyyttä ja rovaniemeläisiä designtuotteita. Sisällä piipahdetaan tutustumassa esimerkiksi Lauri-tuotteisiin, Johannes Laurin Käsityötaloon ja Mainoa Design Shopiin.

- Rovaniemen Muotoiluhuone toimii joko designkävelyn alku- tai päätepisteenä. Rovaniemen Muotoiluhuo-neella esitellään Rovaniemi Design Weekin aikana myös Lapin yliopiston osaamista, kertoo WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hankkeen Tuija Jerndahl.

Designkävelykartat tulevat piakkoin saataville esimerkiksi Rovaniemen Muotoiluhuoneelle, Rovaniemen matkailuinfoon, hotelleihin ja reittien kohteisiin.

3 x DESIGN-KÄVELYKIERROS
Matkan pituus n. 2 km Kierroksen kesto n. 1,5 h.
La 18.2. klo 12 Lähtö Rovaniemen Muotoiluhuoneelta, päättyy Lappia-talolle
KE 22.2. klo 16 Lähtö Rovaniemen Muotoiluhuoneelta, päättyy Arktikumiin/Pilkkeeseen.
LA 25.2. klo 12 (opastuskieli englanti) Lähtö Arktikumista Rovaniemen Muotoiluhuoneelle.
Reittien ja kartan toteutus: WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanke yhteistyössä Rovaniemen Matkailuoppaat ry:n kanssa. www.wdchelsinki2012.fi


Reittejä voi kiertää myös omatoimisesti. Designreittikartat kohteineen on ladattavissa alla olevista linkeistä:

Suomeksi: http://www.luovarovaniemi.com/files/musta_designkartta_RDW.pdf
Englanniksi: http://www.luovarovaniemi.com/files/musta_designkartta_english_RDW.pdf

 

LISÄTIETOJA:


Rovaniemen Matkailuoppaat ry
Marja Jalkanen
Puh. 040 065 4159,
metjal@pp.inet.fi

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Tuija Jerndahl
Puh. 040 484 4421
tuija.jerndahl@ulapland.fi
www.wdchelsinki2012.fi

 

www.rovaniemidesignweek.fi