16.11.2011

Ornamon ja Grafian Muotoilijat ’11 -palkintonäyttely avautuu Rovaniemellä 19.11.

Muotoilijat ’11 -kiertonäyttely esittelee muotoilun kuusi ajankohtaista nimeä. Näyttelyn yhteydessä ilmestynyt julkaisu valottaa muotoilun alan monipuolisuutta ja kertoo tammikuussa 2011 palkittujen muotoilijoiden arkipäivän työskentelystä. Miksi moottoripyöräilyasu on motoristille elintärkeä? Miltä kuvittajan piirros näyttää lopullisessa tuotteessa kuten kupissa tai T-paidassa? Miten paperista syntyy koruja? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löytyy vastaus Muotoilijat ’11 -näyttelyssä, joka on ollut tämän vuoden aikana esillä Helsingissä, Oslossa ja Tukholmassa.

 

Muotoilijat ’11 Rovaniemellä Kauppakeskus Revontulessa 19.11.–14.12.2011

Avajaiset perjantaina 18.11. klo 18–20. Tervetuloa!
Kauppakeskus Revontuli, Koskikatu 27, 96100 Rovaniemi, samassa tilassa: Taidelainaamo Napa
Avoinna ma–pe 12–18, la 12–16

Vuoden Graafikko Agent Pekka
Agent Pekka -agentuurin perustaja Pablo Steffa on taustaltaan itsekin suunnittelija, joka on ottanut tehtäväkseen kollegojen osaamisen markkinoinnin ja myynnin.

Vuoden teollinen muotoilija Pekka Harni
Muotoilija, arkkitehti Pekka Harnin työssä erottuu Kaj Franckin eettisen ja moraalisen suunnitteluperinteen jatkaminen ja kannanotto kestävän kehityksen puolesta.

Vuoden vaatetussuunnittelija Jasmiine Julin-Aro
Funktionaalisen vaatetussuunnittelun professori Jasmiine Julin-Aro on tehnyt merkittävää työtä suomalai-sessa vaateteollisuudessa suunnitellen menestyviä tuotteita arkivaatteista erikoisasuihin.

Vuoden sisustusarkkitehti Vertti Kivi
Sisustusarkkitehti Vertti Kiven luotsaama dSign Vertti Kivi & Co on erikoistunut isojen kokonaisuuksien kuten hotellien suunnitteluun.

Vuoden taiteilija Janna Syvänoja
Janna Syvänoja on kansainvälisesti ansioituneimpia taiteilijoitamme. Hänen laaja tuotantonsa käsittää teoksia koruista tilateoksiin.

Vuoden tekstiilitaiteilija Heli Tuori-Luutonen
Heli Tuori-Luutonen käyttää taiteessaan perinteisiä tekstiilitaiteen ompelu- ja kirjontamenetelmiä. Pieniko-koisetkin teokset ovat luonteeltaan monumentaalisia ja arkkitehtonisia.

 

Lisätietoja:

Rovaniemen näyttelyn tuottaja
Tahkokallio Design+, Päivi Tahkokallio
paivi@tahkokallio.fi
puh. 050-324 3517

Teollisuustaiteen Liitto ORNAMO
Petra Ilonen
petra.ilonen@ornamo.fi
puh. 09-687 77 422
www.ornamo.fi

Graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestö GRAFIA
Katja Ojala
katja.ojala@grafia.fi
puh. 09-601 942
www.grafia.fi