13.10.2011

Global Sustainability Jam lokakuun viimeisenä viikonloppuna myös Rovaniemellä - Kansainväliset 48 tunnin jamit tuottavat uusia palveluja lähes 30 maassa yhtä aikaa

Rovaniemellä järjestetään kansainvälinen 48 tunnin mittainen Global Sustainability Jam -tapahtuma, jonka aikana joukkueet ympäri maailmaa kehittävät uudenlaisia palveluja. Tapahtu-mat ovat yhteydessä toisiinsa internetin välityksellä. Kyseessä ei ole mikään kilpailu, vaan jamit, joissa pidetään hauskaa ja ideoidaan yhdessä.

Rovaniemelle tämä maksuton ja kaupallista hyötyä tavoittelematon tapahtuma rantautuu nyt toista kertaa. Tällä kertaa jamit järjestetään osana Lapin yliopiston ja Rovaniemen Kehitys Oy:n yhteistä WDC2012 Helsinki-Rovaniemi –hanketta ja paikkana on Rovaniemen Kehitys Oy:n tilat osoitteessa Ainonkatu 1.

Jameissa syntyvät uudet ideat ovat vapaasti kenen tahansa käytettävissä. Tänä vuonna kehitettävät palvelut liit-tyvät teemaan, joka on sustainability eli kestävä kehitys.

- Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa kestävän kehityksen teemasta kiinnostunut opiskelija, yrittäjä, asiantuntija tai vaikka harrastaja. Tapahtuman järjestäjänä me tarjoamme tilan ja nettiyhteyden, mutta kaiken muun tarvitsemansa tuovat osallistujat mukanaan, kertoo WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hankkeen projektipäällikkö Pia Lillberg Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan etukäteen, mutta joukkueet muodostetaan ja varsinainen aihe paljastetaan vasta paikan päällä tapahtuman alkaessa. Ainonkadulle kokoonnutaan perjantaina 28. lokakuuta klo 17 mennessä.

- Ensin tutustutaan toisiin, muodostetaan joukkueet ja valmistaudutaan jameihin. Aiheen julkistamisen jäl-keen klo 18.30 joukkueet aloittavat työskentelyn ja kehittävät ideasta julkaistavissa olevan konseptin. Se voi olla animaatio, valokuvasarja, näytelmä, www-sivut tai mitä tahansa, jolla esittelevät kehitetyn palvelun, kertoo suunnittelija Tuija Jerndahl Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnasta.

Jamien tulokset julkistetaan sunnuntaina 30.10.2011 klo 15 internetin välityksellä kaikille muille osallistujille ympäri maailma eli vastavuoroisesti kaikki pääsevät tutustumaan muiden joukkueiden konseptiehdotuksiin.

- On mielenkiintoista nähdä kuinka erilaisia palveluita eri kulttuureissa voidaan samasta teemasta kehitellä, Jerndahl innostaa.

Ilmoittaudu Rovaniemen tapahtumaan perjantaihin 21.10.2011 mennessä:
Tuija Jerndahl, GSM 040 484 4421 tai tuija.jerndahl@ulapland.fi

MIKÄ?
Global Sustainability Jam

  • Perjantaina 28.10. alkava 48 tunnin palvelumuotoilutapahtuma.
  • Lokakuun alkuun mennessä mukaan ilmoittautunut jo 26 maata ja 46 paikkakuntaa.
  • Suomessa joukkueet Rovaniemen lisäksi Helsingissä ja Vaasassa.
  • Järjestetään Rovaniemellä toisen kerran.
  • Tänä vuonna Rovaniemen Kehitys Oy:n tiloissa osoitteessa Ainonkatu 1 (katutaso).

www.globalsustainabilityjam.org

Löydät meidät myös Facebookista:
”WDC 2012 Helsinki - Rovaniemi"
https://www.facebook.com/pages/WDC-2012-Helsinki-Rovaniemi/169646126455145

”Global Sustainability Jam”
https://www.facebook.com/event.php?eid=146725838757248