18.11.2010

Duudson-energiaa aamupuurolta

Rovaniemellä järjestetään ennen joulua kaksi aamupalatilaisuutta, joissa seudun ICT- ja
luovien alojen yrityksille on tarjolla maksutonta neuvontaa suoraan rahoittajilta sekä evästyksiä kansainvälistymiseen bisneksen asiantuntijoilta, kuten Duudsonien ja Madventuresin taustalla työskentelevältä Risto Kuulasmaalta.

Rovaniemen Kehitys Oy:n järjestämät yritysaamiaiset käynnistetään 25. marraskuuta teemalla rahoitus, jonka jälkeen jatketaan kansainvälistyvän bisneksen teemalla 8.12.2010.

25.11. Rahoitusaamupäivän alustajina ovat Tekes-aktivaattori Sari Puumala Creamentors Oy:stä, Tekes teknologia-asiantuntija Risto Mäkikyrö ja yritysasiantuntija Johannes Vallivaara Lapin ELY-keskuksesta sekä Finnveran Rovaniemen aluekonttorin rahoituspäällikkö Raimo Kuntola.

- Rovaniemen ICT- ja luovien alojen yrityksille ei tiettävästi ole aikaisemmin näin keskitetysti esitelty eri rahoittajien palvelutarjontaa, kertoo Rovaniemen Kehitys Oy:n ICT-päällikkö Jari Kunnari.

Luovien alojen yrityskehittäjä Leena Janhilan mukaan esimerkiksi Tekesin rahoitusmahdollisuudet eivät välttämättä ole kovin tunnettuja tai ne on koettu hakijan näkökulmasta monimutkaisiksi.


- Tarjoamme nyt käytännön yritysesimerkkien kautta malleja siitä, miten ja millaisia rahoituksia yritykset voivat hakea, Janhila sanoo.

Paikalla yritysesimerkkeinä ovat rovaniemeläiset pelistudio Turmoil Games sekä ohjelmistotuotannon yritys KovaKoodarit yhdessä mediayrittäjä Rautasillan kanssa.


Millainen yritys on kansainvälisesti kiinnostava?

8.12. yritysaamupalalla aiheena on kansainvälistyminen. Teeman asiantuntijoiksi Rovaniemelle on saatu mielenkiintoinen joukko luovien alojen osaajia, kuten Finpron Luovimo-hankkeen vetäjä Leena Arvonen sekä Pink Eminence Oy:n perustaja Outi Raatikainen, joka on rakentanut uraauurtavasti yhteyksiä kulttuurin ja elinkeinoelämän välille.

Yksi kiinnostavimmista puheenvuoroista on luvassa Not Guilty Oy:n Risto Kuulasmaalta.
- Monimediallisena kansainvälistymisen käytännön casena käydään läpi The Dudesons,eli Extreme Duudsonit, jonka parissa olen aloittanut työskentelyn vuonna 2002. Lisäksi luvassa on yhteenvetoa ensi vuonna julkaistavasta Matkanopas-kirjasta, jonka aineistoon olemme haastatelleet Saku Tuomisen kanssa kymmeniä luovan alan huippuja kansainvälistymisen näkökulmasta, kertoo Kuulasmaa.

Molemmat tilaisuudet aloitetaan klo 8.30 aamiaisbuffetilla, jotka on tarkoitettu ennakkoon ilmoittautuneille yrityksille ja asiantuntijoille.

 

Yritysaamiainen: Rahoitusta ja tukea
ICT- ja luovien alojen yritysten yhteinen tilaisuus

Aika: to 25.11.2010 klo 9-12, yrityksille buffet-aamiainen salissa klo 8.30 alkaen.
Paikka: Hotelli Pohjanhovi, Valkoinen Peura -kabinetti
Järjestäjä: Rovaniemen Kehitys Oy

Ilmoittautumiset:
To 18.11.2010 mennessä ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT, TILAISUUS TÄYNNÄ
leena.janhila@rovaniemi.fi

Yritysaamiainen: Kansainvälistyvä business
ICT- ja luovien alojen yritysten yhteinen tilaisuus
Aika: ke 8.12.2010 klo 9-12, yrityksille buffet-aamiainen salissa klo 8.30 alkaen.
Paikka: Hotelli Pohjanhovi, Valkoinen Peura -kabinetti
Järjestäjä: Rovaniemen Kehitys Oy

Ilmoittautumiset:
Ke 1.12.2010 mennessä
leena.janhila@rovaniemi.fi